Як змінилися ціни на квартири у Харкові у 2022 році

У Харкові власники не поспішають продавати житлову нерухомість

З початку повномасштабної російської агресії активність на ринку нерухомості Харкова значно зменшилась. Зменшилася і вартість квартир. Портал “Коментарі. Харків" поцікавився в експертів, як змінилися ціни на квартири в Харкові.

Засновник компанії "ХАН" Світлана Якімова розповіла, що влітку покупці цікавилися однокімнатними квартирами у ціновому діапазоні 13-18 тис. дол. Взимку ціна житлової нерухомості трохи збільшилася. Купують квартири і за 20 тис. дол. За такою ціною можна знайти квартири в різних районах, але найчастіше це крайні поверхи. Наприклад, п'ятий поверх у п'ятиповерховому будинку. При цьому власники якісної нерухомості не поспішають виставляти об'єкти на продаж.

“Основні продажі йдуть крайніми поверхами. Покупці ж хочуть придбати житло вартістю 50% від довоєнної, але гарні квартири купують і за вищою ціною”, - зазначила Світлана Якімова.

За словами рієлтора АН "Метраж" Лани Хворост, ціни на квартири у Харкові в середньому знизилися на 30% від довоєнних. “Покупці шукають найвигідніші пропозиції, але такі об'єкти купили ще восени. Нині на ринку спостерігається зростання цін”, - зазначила рієлтор.

Лана Хворост також відзначила невелику кількість гарних варіантів на ринку нерухомості Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що покупці у Харкові обирають квартири з ремонтом. У цьому важливим чинником є вартість об'єкта. За словами ріелторів, основна купівельна активність спостерігається у сегменті гостинок, однокімнатних квартир та об'єктів на крайніх поверхах. Покупці розглядають різні райони для покупки квартири. Звісно, не обирають ті, що значно зруйновані.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися