Харків отримає дотації з держбюджету: на які потреби витратять кошти

Харків з держбюджету отримає майже понад 1,5 млрд грн

Харків отримав кошти з державного бюджету на освіту та охорону здоров'я. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

На позачерговій сесії Харківської міськради 25 січня було внесено зміни до бюджету Харківської міської територіальної громади на 2023 рік. Заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету та фінансів Тетяна Таукешева розповіла, що до бюджету міста надійде освітня субвенція з державного бюджету у розмірі 1,66 млрд грн, а також дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров'я – 26,3 млн грн.

Чиновниця розповіла, що ці кошти дозволять збільшити обсяг фінансування соціально значущих напрямків діяльності міста та забезпечити виконання покладених на органи місцевого самоврядування повноважень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що депутати Харківської обласної ради ухвалили бюджет області на 2023 рік. “ЗА” проголосували 96 депутатів. У кошторисі передбачені доходи та видатки на рівні 4,7 млрд грн. Першочергово фінансуватимуть медицину, освіту й соціальний захист жителів Харківської області. Також передбачені видатки на молодь, сферу культури, спортсменів та їхніх тренерів. Окрім цього, погоджене спрямування резервних коштів на потреби воєнного часу – 641 млн грн.

Кошти з Резервного фонду можуть оперативно спрямовувати на нагальні потреби безпеки та оборони, а також на підтримку простих людей. Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що обласний бюджет – “про захист тих, хто щодня наближає нашу спільну Перемогу. Про кожного, хто міцно тримає свій фронт”.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися