У Харківській області для ремонту електромереж використовують незвичний засіб

Відновлена повітряна лінія дасть можливість найближчим часом заживити деякі населені пункти Харківської області

У Чугуївському районі спеціалісти “Харківобленерго” відремонтували повітряну лінію (ПЛ) 110 кВ, вздовж якої точилися запеклі бойові дії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”. 

Начальник Харківського високовольтного району електричних мереж (РЕМ) Олександр Ганус розповів, що потрібно було два місяці, щоб повністю відновити численні пошкодження на ділянках загальною довжиною понад 20 км. 

Очільник РЕМ зазначив, що фахівці замінили  залізобетоні опори, розбиті вибухами, та прольоти проводів, перебиті уламками. Виконувати ремонтні роботи доводилося на місцевості, густо замінованій та вкритій артилерійськими боєприпасами. Саме тому, першими трасу енергетичної артерії проходили сапери, після чого до виконання відновлювальних робіт долучалися енергетики.

“Для прискорення ремонтних робіт був використаний дрон. Завдяки безпілотному апарату вдалося оглянути повітряну лінію та виявити пошкодження на ділянках, де не проводилося розмінування”, — розповів Олександр Ганус.

Відновлена ПЛ 110 кВ дасть можливість найближчим часом заживити населені пункти Великобурлуцької та Вовчанської територіальних громад.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні, починаючи з 8 лютого, планують змінити ліміти споживання. У кожній з областей в один із днів протягом двох тижнів не будуть застосовувати обмеження електропостачання. Це необхідно для проведення вимірювання фактичного споживання у кожній області. У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру у Харківській області планують не застосовувати обмеження 9 лютого. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися