Скільки ВПО зареєстрували у Харківській області

ВПО з деокупованих громад надають можливість зупинитися в освітніх гуртожитках

За останній місяць на Харківщині зареєстрували майже 10 тис. переселенців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

В управліннях соціального захисту населення у Харківській області перебуває на обліку 461,2 тис. переселенців – це 378,3 тисячі сімей.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що після 24 лютого 2022 року по довідки ВПО звернулися 382,9 тис. людей. За словами Віти Ковальської, на середину січня 2023 року в регіоні нараховувалося 452 тис. переселенців, нині ця цифра збільшилася майже на 10 тис. “Ми розуміємо, що кількість переселенців може зростати у зв’язку з постійними обстрілами прикордонних територій Харківщини. Окрім цього, продовжуємо приймати людей із сусідніх областей, де тривають бойові дії”, – зазначила заступниця начальника ХОВА.

Вона наголосила, що переселенцям з деокупованих громад, які потребують тимчасового житла, надають можливість зупинитися в освітніх гуртожитках. Наразі там мешкає 2500 людей. 

З деокупованих територій області евакуювали понад 25 тисяч людей, у тому числі 2766 дітей і 625 осіб з інвалідністю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні станом на кінець січня 2023 року зареєстровано близько 5 млн внутрішньо переміщених осіб. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України зазначили, що у 2023 році ВПО автоматично продовжили нарахування щомісячної грошової допомоги. Дізнатися, яким категоріям громадян продовжать виплачувати грошову допомогу, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися