На Харківщині намагаються ліквідувати одну з найскладніших ситуацій з електропостачанням

Терміни виконання назвати поки що важко через величезний обсяг робіт

У Руській Лозовій тривають роботи з відновлення електропостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”.

Енергетики проводять необхідні роботи, щоб забезпечити жителів населеного пункту електроенергією - демонтують розбите та ремонтують пошкоджене обладнання. 

Начальник Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" Володимир Климчук розповів, що до відновлювальних робіт залучені в тому числі й підрядні організації, адже ситуація з мережею в Руській Лозовій – одна з найскладніших у регіоні.

Володимир Климчук розповів, що обсяг необхідних робіт величезний. “Через бойові дії тут майже повністю пошкоджено та подекуди просто знищено наше обладнання”, - зазначив спеціаліст. За його словами, потребує: 

  • заміни понад 500 опор,

  • ремонту високовольтна лінія 10 кВ,

  • відновлення електропідстанція,

  • заміни трансформатори,

  • “підняття” лінія 0,4 кВ у самому населеному пункті. 

Представник Дергачівського РЕМ розповів, що у цьому районі проходила лінія фронту, тож відновлювати тут лінії найскладніше, бо відсоток пошкоджень сягає 80% і більше.

За його словами, терміни виконання назвати поки що важко через величезний обсяг робіт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харківської області на сьогодні вже отримали 173 092 LED-лампи. У ХОВА нагадали, що відповідно до програми енергозбереження, кожен повнолітній українець може обміняти до 5 ламп розжарювання на нові LED-лампи. У Харківській області видача триває по всій мережі стаціонарних відділень “Укрпошти”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися