Харківська область потрапила у трійку лідерів: подробиці

“Армія відновлення” почне працювати у Харкові

На Харківщині у 2023 році до суспільно корисних робіт вже приєдналося 478 людей. За кількістю учасників “Армії відновлення”, залучених саме у 2023 році, Харківська область посідає третє місце в країні – після Полтавської та Донецької. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У Департаменті соціального захисту населення Харківської ОВА розповіли, щоб стати учасником програми, безробітний громадянин повинен звернутися до підрозділу служби зайнятості за місцем проживання або перебування. Якщо не буде роботи за фахом, претенденту запропонують роботу в “Армії відновлення”.

Фінансується програма коштом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Також можливе залучення інших джерел фінансування – місцевих бюджетів, підприємств тощо.

Орієнтовний перелік суспільно корисних робіт затверджено постановою Кабміну, однак місцеві військові адміністрації й ради можуть адаптувати їх під потреби своїх громад.

У департаменті розповіли, що здебільшого це роботи, які не потребують спеціальної підготовки та фаху. До робіт можуть залучати як жінок, так і чоловіків. 

Це офіційна робота, за яку нараховується мінімальна заробітна плата в сумі 6700 грн. Працівникам зараховується пенсійний і страховий стаж, людина має всі соціальні гарантії, передбачені законодавством, зокрема лікарняні. 

“Армія відновлення” вже працює в 30 громадах Харківської області. Нещодавно, згідно з рішенням Харківської військової районної адміністрації, прийнято рішення впровадити програму й у місті Харків. Зараз триває визначення замовників робіт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як отримати статус безробітного у Харківській області. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися