Хто у Харківській області зможе отримати додаткове насіння

Заявники можуть вибрати, насіння яких культур хочуть отримати

Між фермерами Харківської області додатково розподілять насіння соняшнику та кукурудзи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

В управлінні зазначили, що додаткове насіння сільськогосподарських культур розподілять серед 455 найбільш вразливих малих фермерів у Харківській області. Аграрії отримають високоякісні протруєні сорти насіння соняшнику та кукурудзи, які надало Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA). 

Загалом буде розподілено 3 200 посівних одиниць насіння соняшника та 2 700 посівних одиниць насіння кукурудзи. Ці обсяги дозволять засіяти до 10 700 га землі. Заявники, які відповідають визначеним критеріям, можуть вибрати насіння: 10 посівних одиниць насіння соняшника або 20 посівних насіння кукурудзи. 

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України переконані, що ця підтримка дозволить фермерам захистити свої джерела доходу та відновити ланцюжки доданої вартості в сільському господарстві, що були зруйновані війною.

Заявки на отримання додаткового насіння приймають до 19 березня через Державний аграрний реєстр.

У Держпродспоживслужбі нагадали, що скористатися допомогою можуть юридичні особи (фермерські господарства та товариства з обмеженою відповідальністю) і фізичні особи-підприємці, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 500 гектарів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у дев'яти прифронтових областях, у тому числі й Харківській, відкрили реєстрацію заявок на отримання насіння.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися