У Харкові перевірили рівень випромінювання станцій мобільних операторів: що виявили

Джерелами електромагнітного забруднення в містах є радіотехнічні об’єкти, у тому числі базові станції операторів мобільного зв’язку

У Харкові щоквартально проводять вимірювання рівнів електромагнітного випромінювання в місцях розміщення радіотехнічних об’єктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

У держустанові повідомили, що джерелами електромагнітного забруднення в містах є радіотехнічні об’єкти, у тому числі базові станції операторів мобільного зв’язку. Важливе гігієнічне значення для забезпечення належних умов життєдіяльності людини має стан електромагнітної ситуації в населених місцях. 

За даними моніторингових досліджень, які спеціалісти держустанови провели за поточний період 2023 року, максимальні значення щільності потоку енергії не  перевищують 5,8 мкВт/кв.см. При гранично допустимому рівні, який згідно з наказом МОЗ України  від 30.11.2020 № 2760, становить 100 мкВт/кв.см.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові перевірили якість води з резервних джерел нецентралізованого водопостачання, якими користуються містяни у випадку тривалої відсутності електропостачання. Спеціалісти організували щомісячний контроль води з цих джерел на мікробіологічні, органолептичні та фізико-хімічні показники. У першому кварталі 2023 року відібрано та досліджено 36 проб питної води.

За результатами досліджень не відповідали нормативним вимогам за мікробіологічними показниками епідемічної безпеки проби води з джерел у Манжосовому та Китлярчиному яру, в парку "Юність", поблизу Петренківського водоймища (“Петренки-1” та “Петренки-3”).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися