Деякі категорії ВПО отримають додаткові послуги: подробиці

Соціальні послуги надаватимуть у закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики

В Україні реалізують експериментальний проєкт щодо надання окремих соціальних послуг найбільш вразливим категоріям громадян. Відповідне рішення ухвалив Кабмін. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Як розповіли у Мінреінтеграції, соціальні послуги у межах проєкту зможуть отримати громадяни, які через бойові дії або тимчасову окупацію опинилися в складних життєвих обставинах.

Соціальні послуги надаватимуть у закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики. Зокрема, серед таких закладів – окремі санаторії у Трускавці та Миргороді.

У межах реалізації експериментального проєкту передбачено 4 соціальні послуги:

– надання притулку,

– підтриманого проживання,

– стаціонарний догляд,

– соціальна адаптація.

Ці послуги безоплатно надаватимуться людям похилого віку й особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб.

“Таким чином, найбільш незахищеним громадянам буде гарантовано не тільки прихисток, а й соціальну підтримку з урахуванням індивідуальних потреб”, - зазначили у відомстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що роботодавці можуть отримати компенсацію у розмірі 6700 грн протягом двох місяців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Програма діє у період воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування.

Заяву для компенсації необхідно подати не раніше, ніж через 5 календарних днів після працевлаштування працівника зі статусом ВПО. Дія програми не поширюється на роботодавців, які є бюджетними установами, фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися