Що відбувається на Харківщині за 5 км від лінії фронту

У Борівській громаді без світла залишилося чотири села, що перебувають безпосередньо в зоні бойових дій

Спеціалісти “Харківобленерго” відновили електропостачання у селах Андріївка, Дружелюбівка, Маліївка, Ольгівка та Червоний Став Борівської громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

На пошкоджених ділянках повітряних ліній сапери провели розмінування, а енергетики зі свого боку замінили провід, ізолятори, опори та побиті уламками вибухів трансформатори.

У селах електроенергію повернули не лише в житлові будинки, а й забезпечили електроживленням об'єкти водо- та газопостачання, будівлі шкіл і дитячих садків.

В обленерго розповіли, що спеціалістам доводилося працювати під канонаду постійних артилерійських та мінометних обстрілів, адже відстань від місця робіт до лінії фронту становить приблизно п'ять кілометрів.

Наразі майже вся Борівська громада вже заживлена. З 38 населених пунктів залишаються знеструмленими лише чотири, що перебувають безпосередньо в зоні бойових дій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 2 квітня ремонтні бригади НЕК “Укренерго” завершили аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах центрального регіону. У компанії розповіли, що всі обмеження споживання, які були введені у Київській, Житомирській, Харківській областях через пошкодження обладнання під час масованої ракетної атаки ворога 9 березня, знято.  В інших регіонах обмежень у мережах “Укренерго”, які б призводили до необхідності обмеження споживання електроенергії, також немає. У компанії подякували литовським колегам за надану допомогу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися