Харків'янам розповіли, які об'єкти в місті заборонено відвідувати

Вхід на цвинтарі дозволять тільки після повного обстеження територій

У Харкові 6 квітня закрили для відвідування міські кладовища №15 (пров. Дубініна) та №16 (вул. Сьомої Гвардійської Армії). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Таке рішення ухвалили на підставі рекомендацій ГУ ДСНС України в Харківській області. У ДСНС пояснили, що територія вказаних кладовищ перебувала під ракетно-артилерійськими обстрілами, і є ймовірність наявності там вибухонебезпечних предметів.

Вхід на цвинтарі дозволять тільки після повного обстеження територій та знешкодження мін, ракет, снарядів, що не розірвалися.

Також заборонено вхід на міський цвинтар №17 (вул. Курочкіна Гора, 1), де є високий ризик дистанційного мінування.

У КП “Ритуал” звернулися до містян з наполегливим проханням напередодні та під час великодніх свят і поминальних днів уникати відвідування інших міських цвинтарів та меморіалів. На підприємстві пояснили, що скупчення людей може бути приводом для атак ворога. “Поки в Україні діє воєнний стан, можлива загроза ракетних та артобстрілів”, - нагадали містянам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Куп'янській громаді вирішили заборонити населенню відвідувати кладовища, лісосмуги, ліси, місця відпочинку на березі річок та водойм, купання у них. Також у період з 9 по 16 квітня організують патрулювання поблизу визначених кладовищ у місті Куп’янськ та Пристінському старостинському окрузі.

Таке рішення ухвалили через необхідність обстеження та розмінування території громади. Виконати такі роботи стане можливим лише після завершення активних бойових дій. Зараз територію громади щоденно обстрілюють ворожі війська. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися