ВПО втрачають допомогу на проживання: що робити

Кошти обіцяють нарахувати за всі місяці з моменту зміни фактичного місця проживання ВПО

Внутрішньо переміщені особи не отримують виплати після зміни фактичного місця проживання. У Мінсоцполітики підтвердили наявність проблеми, зазначивши, що питання автоматичного перепризначення допомоги на проживання потребує доопрацювання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Кошти обіцяють нарахувати за всі місяці з моменту зміни фактичного місця проживання ВПО.

Внутрішньо переміщеним особам порадили для своєчасного отримання допомоги звернутися до Управління соціального захисту населення за новим місцем фактичного проживання. При цьому органи соцзахисту не повинні вимагати у ВПО оформлення повторної заяви на отримання допомоги. Виплати мають продовжитися на основі вже зареєстрованої заяви за місцем попереднього проживання.

Для цього працівники соцзахисту мають надіслати запит на отримання електронної справи, яка попередньо сформована на підставі зареєстрованої заяви від переселенця.

“Питання щодо автоматичного перепризначення допомоги на проживання буде вирішено до кінця квітня”, – запевнили в Мінсоцполітики.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ВПО і звільнені з полону можуть отримати ваучери на навчання. За допомогою ваучера можна повністю чи частково оплатити навчання у закладах освіти. Такі ваучери можуть отримати в тому числі внутрішньо переміщені особи працездатного віку та звільнені з полону особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Визначено 70 професій і спеціальностей, за якими можна отримати ваучер.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися