В яких умовах живуть ВПО в Харкові (ФОТО)

У Харкові понад 100 тис. мешканців - це вимушені переселенці

У гуртожитку, розташованому в Основ'янському районі тимчасово проживають 188 внутрішньо переміщених осіб з Харкова та Харківської області, серед яких 17 дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Для ВПО обладнали приміщення для приготування їжі, прання білизни та відпочинку, а також дитячу кімнату для занять та ігор. Щодня вимушені переселенці отримують гаряче харчування, а за потреби - одяг та іншу гуманітарну допомогу.

Адміністрація району та волонтери постійно опікуються мешканцями гуртожитку та допомагають розв'язувати нагальні питання, зокрема, медичного обслуговування, соціальної допомоги, пенсійного забезпечення.

А Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що понад 100 тис. мешканців Харкова  - це вимушені переселенці з деокупованих територій, зокрема, Харківської, Луганської, Донецької та Херсонської областей. Усіх, хто цього потребував, забезпечили житлом та гуманітарною допомогою. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Немишлянському районі Харкова продовжують надавати допомогу пенсіонерам та внутрішньо переміщеним особам. У територіальному центрі надання соціальних послуг Немишлянського району за міською програмою “Допоможи ближньому” продовжує працювати пункт допомоги харків’янам та вимушеним переселенцям, які втратили житло через обстріли. З початку 2023 року мешканці району та волонтери приносять до пункту речі, предмети побуту. Допомогу вже отримали 459 осіб. Це переселенці, люди похилого віку та інші мешканці району пільгових категорій.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися