Що робитимуть з дикими тваринами у Харківській області

На Харківщині готуються до імунізації диких м’ясоїдних тварин

У Харківській області проведуть заходи щодо профілактики сказу тварин, у тому числі проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Минулого тижня відбулося засідання під головуванням заступника начальника ХОВА Євгена Іванова, на якому визначили першочергові дії. Розглянули та затвердили наступні питання: 

  • визначено площу лісових та мисливських угідь Харківської області для проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу – 11 503 кв. км. Це території Красноградського, Лозівського, частини Богодухівського (крім Золочівської громади), частини Харківського (тільки на території Нововодолазької громади), частини Чугуївського (тільки на території Зміївської громади) районів;

  • органам місцевого самоврядування доручено розробити та погодити програми щодо регулювання чисельності безпритульних тварин у населених пунктах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканці Дергачівської громади отримали 47 тонн кормів для свійських тварин. Допомогу надали за підтримки Міжнародної організації Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO). Першочергово ця допомога була спрямована до старостинських округів, які постраждали від збройної агресії Росії.

Розподіл кормів відбувався за сформованими заявками, які надійшли до міської ради від мешканців громади.

А з 27 по 31 березня штаб направив 5899 продовольчих наборів до Нововодолазької, Люботинської, Новопокровської, Зачепилівської громад та ГО “Єдина країна – це Україна”.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися