Стало відомо, що відбуватиметься на харківських кладовищах на Великдень

Поліцейські чергуватимуть на деяких цвинтарях Харкова

У Харкові усі кладовища будуть закриті для відвідування на Великдень, 16 квітня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У КП “Ритуал” розповіли, що відповідне рішення ухвалили, щоб уникнути провокацій з боку ворога та убезпечити громадян від непередбачуваних ракетних атак. 

А для забезпечення порядку під час великодніх та поминальних днів, а також недопущення порушень правил громадської безпеки, територію харківських кладовищ патрулюватимуть співробітники Головного управління Національної поліції України у Харківській області.

Також поліцейські чергуватимуть на цвинтарях, вхід на які закритий для відвідування через можливу наявність вибухонебезпечних предметів. Це міське кладовище №15 (вул. Володі Дубиніна), №16 (селище Кулиничі, вул. Сьомої Гвардійської Армії) та №17 (вул. Курочкіна Гора, 1).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деяких громадах Харківської області ввели заборону на відвідування кладовищ на Великодні свята. У Мереф'янській громаді прямої заборони на відвідування кладовищ цього року немає.

При цьому жителям громади нагадали, що кладовища в цьому відношенні – місце підвищеного ризику: укриттів тут немає, а сама ділянка землі, відведена під кладовище, найчастіше розташована на рівній і відкритій місцевості. У Мереф’янській громаді можна буде потрапити на всі кладовища для прибирання могил і в поминальні дні без обмежень.

Враховуючи воєнний стан в Україні, громадянам порадили максимально скоротити час перебування на кладовищі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися