Що ростиме на полях Харківської області у 2023 році

Цього року аграрії засівають ярий ячмінь, горох, яру пшеницю та овес

Цьогоріч погодні умови дозволили розпочати посівну в Харківській області майже на 2 тижні раніше, ніж у попередніх сезонах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Весняно-польові роботи розпочалися в Лозівському, Красноградському, частинах Куп’янського, Харківського і Чугуївського районів області.

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов розповів, що першими розпочали польові роботи аграрії Лозівщини. Там вже засіяли 22% від прогнозованих площ, а саме 2,8 тис. га.

Євген Іванов розповів, що доволі дощова весна сприяє активному росту посівів, однак заважають роботі техніки. Аграрії зможуть пришвидшити темпи посівної, коли підсохне ґрунт. 

Загалом аграрії області встигли засіяти 13,7 тис. га, з них за минулий тиждень – 9,4 тис. га. Цього року засівають ярий ячмінь, горох, яру пшеницю та овес.

Головна загроза при роботі на полях – мінна небезпека. Щодня проводиться оперативне реагування на вибухонебезпечні предмети у тому числі на сільгоспугіддях. За оперативними даними фахівців, роботи з обстеження провели на майже 660 га, а фактично розмінували 4,1 гектара.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканці Дергачівської громади отримали 47 тонн кормів для свійських тварин. Допомогу надали за підтримки Міжнародної організації Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO). Першочергово ця допомога була спрямована до старостинських округів, які постраждали від збройної агресії Росії. Розподіл кормів відбувався за сформованими заявками, які надійшли до міської ради від мешканців громади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися