Скільки дітей народилося в Харкові з початку війни

За тиждень у Харкові народилося 25 хлопчиків та 27 дівчаток

За тиждень з 5 по 12 квітня в Харкові народилося 52 дитини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті охорони здоров'я розповіли, що серед новонароджених - 25 хлопчиків та 27 дівчаток. Усього з початку війни у Харкові народилося 2120 дітей.

У Харківській ОВА повідомляли, що батьки після народження дитини можуть отримати “бебі-бокс” у пологовому будинку або, якщо допомоги немає у наявності при виписці новонародженого, в управлінні соцзахисту за місцем проживання/перебування заявника. Також замість “бебі-боксу” батьки можуть обрати грошову компенсацію. Під час воєнного стану та протягом одного місяця після його завершення можна використовувати ці кошти на будь-які потреби. Також не застосовується вимога використати грошову компенсацію впродовж 12 місяців. Сім'я може витратити її протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження. Оформити компенсацію замість “бебі-боксу” можна онлайн за допомогою послуги єМалятко. Або офлайн, звернувшись до центру надання адміністративних послуг чи виконавчого органу сільської, селищної ради.

Щоб оформити допомогу, потрібно мати заяву, номер медичного висновку або оригінал медичного свідоцтва про народження (форма 103/о, видається у пологовому) та довідку з пологового про неотримання “бебі-боксу”. Документи необхідно подати особисто за місцем проживання/перебування отримувача. Заявник може отримати кошти тільки на рахунок у “ПриватБанку”. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у разі відсутності батьків заяву можуть подати патронатні вихователі, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися