Хто в Харківській області може не сплачувати податки у 2023 році

Податкові пільги діють на територіях активних бойових дій або окупованих територіях

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт 7632, який передбачає звільнення від сплати податку на нерухоме майно, яке було знищене чи пошкоджене внаслідок агресії РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до ухваленого документа, фізичні особи звільняються від сплати податків за землю з 1 січня 2022 року до 31 грудня 2022 року, якщо земельні ділянки розташовані на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. Пільга буде діяти до завершення активних бойових дій або окупації. Юридичні особи звільняються від оподаткування з 1 березня 2022 року до 1 січня 2023 року.

Фізичні особи звільняються від сплати податків на нерухомість за 2021 і 2022 роки, якщо житлова нерухомість розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році).

Платники 4 групи звільняються від сплати єдиного податку з 1 березня 2022 року за земельні ділянки, які розташовані на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. Втім, дія цієї норми не поширюється на земельні площі, бойові дії на яких або тимчасова окупація яких завершилися до 1 травня 2022 року.

Також не потрібно сплачувати податок за земельні ділянки, що перебувають у консервації, та ділянки, які не придатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами. Однак відповідне звільнення від оподаткування повинні ухвалити сільські, селищні, міські ради, військові адміністрації та військово-цивільні адміністрації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області проведуть тренінги для жінок зі статусом ВПО




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися