У Харківській області змінили правила в'їзду на деокуповану територію

Гуманітарну допомогу на звільнені території можна доставляти тільки при наявності відповідної перепустки

Відповідно до протоколу №1 засідання Ради оборони Харківської області від 23 січня 2023 року встановлено порядок проїзду на територію деокупованих населених пунктів Харківської області.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп'янської міської військової адміністрації. 

Допуск на звільнені території волонтерам, представникам громадських об’єднань, благодійних організацій та інших інститутів громадянського суспільства, підприємств, установ, організацій різних форм власності, іншим особам, які надають гуманітарну допомогу дозволяється при наявності відповідної перепустки. 

Щоб отримати перепустку, потрібно до 16:00 звернутися за телефоном до Координаційного гуманітарного центру Харківської обласної військової адміністрації +380503686138 та заповнити форму в електронному вигляді за посиланням.

Перепустка буде надіслана на електронну адресу до 17:00. Документи, які будуть оформлені після 16:00 обробляються наступного дня. У міській раді наголосили, що перепустка не видається день у день, тільки на майбутнє.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває постачання гуманітарної допомоги до громад. У період з 10 по 14 квітня допомогу у вигляді 35,7 тонни харчових продуктів отримали благодійні фонди. Також до БФ “Дія”, ГО “Воля, Перемога, Об'єднання України”, Всеукраїнського об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України доправили майже 4400 продуктових наборів. А в деякі інтернати передали понад 440 ковдр.

Де видаватимуть гуманітарну допомогу, можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися