На відновлення Харкова потрібна непідйомна сума - Ігор Терехов

Ігор Терехов розповів про темпи відновлення житлових будинків у Харкові

У Києві відбувся Міжнародний конгрес місцевих та регіональних рад. На заході Харківський міський голова Ігор Терехов обговорив план відновлення міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Очільник Харкова розповів, що орієнтовна сума відновлення міста Харкова на сьогодні складає близько 9 млрд євро. “Звичайно, ця сума непідйомна навіть для такого мегаполіса, як Харків. Тому ми розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів, а також на співпрацю з фінансовими інституціями”, - наголосив Ігор Терехов. Він зазначив, що зараз міська влада, за підтримки Офісу Президента України, вкладає кошти у відбудову Харкова. У 2022 році у Харкові було відновлено 200 житлових будинків, зараз відновлювальні роботи проводять у 50. “Ми ремонтуємо котельні, перекладаємо теплові магістралі і водогони, проводимо ремонти доріг і транспорту, шкіл і дитсадків. Робота триває щодня”, - зауважив Ігор Терехов.

Основні теми конгресу стосувалися безпекової ситуації в країні та можливостей залучення інвестицій для майбутньої відбудови. Учасники заходу також обговорили питання розмінування територій та мінної небезпеки в регіонах, гуманітарної допомоги цивільному населенню та соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб в життя громад, які їх приймають.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів зустріч з Делегацією Великопольського воєводства Республіки Польща на чолі з віце-маршалком воєводства Войцехом Янковяком. Які питання обговорили на зустрічі, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися