Що буде з боргами за ЖКП у деяких районах Харківщини

Не стягуватимуть заборгованість з осіб, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони

Кабмін схвалив постанову, яка забороняє стягувати з громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, яка виникла після 24 лютого 2022 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Заборона діятиме на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані РФ, відповідно до Переліку Мінреінтеграції. Не стягуватимуть заборгованість з осіб, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони.

Щоб скористатися умовами, споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їх відсутність у будинку: 

  • довідка внутрішньо переміщеної особи,

  • документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі, 

  • документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби.

Дізнатися, які райони Харківської області входять до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією можна за посиланням.

Крім того, постановою врегульовано питання безперебійного надання житлово-комунальних послуг у приміщеннях державної, комунальної та приватної власності, які використовуються для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у березні-квітні перевірки місць фактичного проживання ВПО не проводилися. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України обговорили питання перевірок місць фактичного проживання ВПО. При відсутності ВПО за місцем проживання переселенцям припиняли виплату державної допомоги.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися