Що у Харкові робитимуть зі школами, пошкодженими ворожими обстрілами

У 2022 році відновили 48 навчальних закладів

Департамент освіти налагоджує співпрацю з ООН щодо відновлення навчальних закладів, пошкоджених внаслідок обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, що представники ООН відвідали кілька шкіл у Харкові, де планують провести відновлювальні роботи. За словами представниці департаменту, сторони обговорили конкретні питання, щоб під час відновлювальних робіт не виникали додаткові проблеми. 

Директор департаменту освіти розповіла, що торік коштом міської територіальної громади було відновлено 48 навчальних закладів. За її словами, партнери, з якими співпрацює міська рада, планують відремонтувати ще 19 шкіл.

Ольга Деменко висловила сподівання, що місто отримає допомогу від партнерів та вже невдовзі до шкіл повернуться діти і навчання проводитимуть офлайн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що управління освіти Адміністрації Індустріального району Харківської міськради не опублікувало в системі “Прозорро” три угоди щодо ремонту укриття в навчальних закладах.

За даними порталу “Є-Дата” всі три угоди були підписані ще у 2022 році з ФОПом Гук Микола Васильович. Всього на ремонт укриття у трьох школах витратили понад 1,4 млн грн. Приховування інформації про угоди через безпекові ризики могло б бути, але Управління освіти виклало у загальний доступ договори щодо проведення технагляду за роботами з ремонту укриття. Тобто все одно оприлюднило в яких закладах виконуються роботи. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися