У Харкові продають будівлі у центрі міста: подробиці

Стартова ціна об'єктів складає 42,6 та 27,1 млн грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж дві будівлі колишнього “Промінвестбанку”, які розташовані у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на результати моніторингу сайту “Прозорро.Продажі” Харківським антикорупційним центром. 

Стартова ціна будинків складає 42,6 та 27,1 млн грн відповідно. 

Йдеться про продаж будівлі банку на Павлівській площі в самому центрі міста площею 4000 кв. м. Вартість одного квадратного метра будівлі становить 10 650 грн.

picture

Будинок є пам’яткою архітектури. Він збудований у 1910-1913 роках архітекторами Н. В. Васильєвим та А. І. Ржепішевським. У ньому раніше був готель “Асторія”. 

Також на продаж виставили будівлю загальною площею 3 226,7 кв.м, що належить ПАТ “Промінвестбанк” по вулиці Молочній, 3. Ціна одного квадратного метра нерухомості становить 8401 грн.

picture

Це вже другий аукціон щодо продажу цих будинків. На перші торги у квітні учасники не прийшли, після чого вартість нерухомості знизили на 10 відсотків.

Ліквідацію ПАТ "Акціонерний Комерційний Промислово-інвестиційний банк" розпочато 25 лютого 2022 року, після рішення Національного банку України про відкликання ліцензії.

Рішення було прийнято після повномасштабного вторгнення РФ на територію України і пов’язане з тим, що банк належав структурам, які контролювалися державою-агресором.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що управління комунального майна та приватизації Харківської міськради виставило на торги передачу в оренду приміщень кіоску, яке знаходиться на балансі КП “Харківський метрополітен”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися