У Харкові перевіряють дотримання вимог охорони праці

У Харкові проводять щоквартальний моніторинг

Питання охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях всіх форм власності у Харкові знаходяться на постійному контролі фахівців Управління з соціальних питань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У Департаменті соціальної політики розповіли, що протягом 14 місяців війни на підприємствах міста сталося 112 випадків виробничого характеру (34 випадки пов’язані з бойовими діями), 11 з них - смертельні (шість - пов’язані з бойовими діями). Також за цей період було зареєстровано 8 випадків професійних захворювань.

У міській раді зазначили, що вказана статистика свідчить про низький рівень виявлення (під час періодичних медичних оглядів) на ранніх стадіях змін в організмі працівників під впливом шкідливих виробничих факторів - пилу, шуму, вібрацій, хімічних речовин, важкості праці.

У департаменті наголосили, що питання охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях всіх форм власності знаходяться на постійному контролі. Фахівці управління проводять щоквартальний моніторинг дотримання посадовими особами та працівниками підприємств вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Також спеціалісти управління надають консультації з актуальних питань.

До того ж у період воєнного стану була внесена низка законодавчих змін у сфері охорони праці, які спрямовані на спрощення, врегулювання та вдосконалення процедури розслідування нещасних випадків. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, яку допомогу можуть отримати підприємці у Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися