Жителям одного з районів Харкова виплатять близько 230 тис. грн допомоги

З 1 листопада 2022 року жителям Індустріального району виплатили майже 2 млн грн компенсації

За квітень 2023 року Управління соціального захисту населення Адміністрації Індустріального району провело прийом заявок для призначення компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб  з застосуванням інформаційно-аналітичної платформи “Прихисток”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Загалом спеціалісти прийняли 255 заявок за розміщення 527 ВПО на загальну суму 230 тис. грн. 

У міській раді повідомили, що з 1 листопада 2022 року управління району прийняло понад 1,3 тис. заявок на виплату компенсації на загальну суму 1,95 млн грн. Реєстри у встановлені законодавством строки передали Департаменту соціальної політики.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін затвердив механізм “гроші ходять за дитиною” при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Родини зможуть самостійно обирати заклад оздоровлення та відпочинку та отримувати кошти для проведення розрахунку за надані послуги. Для того, щоб скористатися послугою, батьки (особи, що їх замінюють), в яких проживають такі діти, зможуть отримати картку зі спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн для дітей віком 6-18 років).

Ці гроші батьки (особи, що їх замінюють) зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані в карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська обл.).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися