Жителям одного з районів Харкова виплатили понад 29 млн грн

За травень 2023 року нарахували компенсацію 10,1 тис. громадян

Управління соціального захисту населення Індустріального району у травні 2023 року нарахувало та виплатило державні соціальні допомоги сім'ям з дітьми, дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Всього допомогу отримали 5,9 тис. осіб на суму 13,6 млн грн.

В управлінні наголосили, що постійно триває робота щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні їх кількість складає 17,2 тис. осіб. Допомогу на проживання за травень 2023 року нарахували 10,1 тис. громадян на 29,2 млн грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що військовослужбовці Печенізької громади, які мають поранення, отримані під час бойових дій в умовах російської агресії, та перебувають на лікуванні чи реабілітації звернулися до влади громади по допомогу. За інформацією Печенізького селищного голови Олександра Гусарова, дев’ять військовослужбовців отримають 90 тис. грн адресної матеріальної допомоги. Рішення щодо виплати ухвалили 23 травня під час засідання комісії по соціальному забезпеченню при виконавчому комітеті Печенізької селищної ради. 

Виплати одноразової адресної грошової допомоги здійснюються з селищного бюджету в розмірі 10 тис. грн на кожного військовослужбовця із вказаної категорії. 

А державна служба зайнятості запровадила активні програми для підвищення рівня зайнятості та створення нових робочих місць, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Роботодавцям пропонуються декілька видів такої підтримки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися