Що буде з виплатами ВПО у 2023 році

Кабмін схвалив Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук зазначила, що у 2023 році будуть збережені соціальні виплати для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За її словами, наразі не можна стверджувати, що більшість ВПО вже отримали фінансову незалежність. Тож дуже важливо продовжувати нараховувати та виплачувати належні їм кошти й дати можливість стати на ноги.

“Моя позиція залишається незмінною – у поточному році ми маємо зберегти всі виплати ВПО”, – наголосила Віцепрем’єрка.

У відомстві нагадали, що розроблена Мінреінтеграції та схвалена Урядом Стратегія державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, зокрема, й передбачає забезпечення ВПО грошовою допомогою від держави.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заборгованість по виплатах ВПО має бути невідкладно погашена. Про це під час засідання Координаційного штабу з питань ВПО заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Також на необхідності негайного розв'язання цього питання наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За словами Ірини Верещук, затримка виплат створює соціальну напругу, адже для багатьох із них це єдине джерело доходу. 

“За результатами наради Міністерству фінансів спільно з Мінсоцполітики доручено опрацювати питання щодо внесення змін до відповідної бюджетної програми з метою забезпечення внутрішньо переміщених осіб соціальними виплатами протягом другого виплатного періоду”, - зазначили у Мінреінтеграції.



Джерело: https://t.me/minre_ua/3391
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися