Що відбувається у віддалених населених пунктах Харківщини

До мобільних медичних команд входять кваліфіковані лікарі, медсестри та інші медичні працівники

У віддалених населених пунктах Харківської області працюють мобільні медичні команди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

З квітня проєкт реалізує ГО “Академія сімейної медицини України” спільно з Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). За перший місяць роботи в Харківській області медики здійснили 10 виїздів та прийняли близько 200 пацієнтів.

Зараз в регіоні медичні команди працюють у Мереф’янській та Борівській громадах. У планах – виїзди до Старосалтівської громади.

До мобільних медичних команд входять кваліфіковані лікарі, медсестри та інші медичні працівники. Вони надають загальні медичні консультації, діагностику, лікування та профілактичні заходи. За потреби також забезпечують пацієнтів безплатними медикаментами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Куп'янській громаді звернулися до жителів, особливо, до вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних. “З урахуванням складної безпекової ситуації та збільшенням кількості обстрілів російськими терористичними військами по території Куп'янської громади, ви можете евакуюватися до більш безпечного місця - м.Харків з подальшою можливістю переміщення в інші регіони України!”, - повідомили у Куп'янській міській військовій адміністрації.

У міській раді повідомили, що жителів, які хочуть евакуюватися, забезпечать безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, харчуванням, медичною підтримкою. Також жителям громади нададуть допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися