На Харківщині перевірили одну з громад (ФОТО)

До громади повернулися майже всі педагоги, вихователі й працівники закладів загальної та середньої освіти

Заступник начальника ХОВА Роман Семенуха перевірив хід відновлюваних робіт у Печенізькій  громаді, відвідав школу, ЦНАП та поспілкувався із місцевими жителями. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Серед головних потреб громади – розмінування та відновлення сільськогосподарського сектору економіки.

Роман Семенуха розповів, що зараз у Печенізькій громаді проживає три чверті жителів від довоєнної кількості. Одним із головних завдань обласної влади представник ХОВА вбачає допомогу людям з документуванням наслідків збройної агресії РФ. “Всі пошкодження і руйнування мають бути внесені до реєстру, аби жителі населених пунктів могли отримати відшкодування за програмою “єВідновлення”, – наголосив Роман Семенуха.

Під час робочого візиту заступник начальника ХОВА оглянув місцеву опорну школу, у підвалі якої громада за власний кошт облаштовує сучасне бомбосховище.

Начальник Печенізької сільської військової адміністрації Олександр Гусаров розповів, що до громади повернулися майже всі педагоги, вихователі й працівники закладів загальної та середньої освіти. Також повертаються й сімейні лікарі. Він також додав, що на території громади працює виїзний шпиталь, який дає змогу жителям віддалених населених пунктів пройти медичне обстеження. Також діє ЦНАП, де надають послуги з реєстрації місця проживання, вклеювання фотографій до паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-річного віку, послуги соціального характеру, земельного кадастру та пов'язані з державною реєстрацією нерухомого майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області перевірили пляжі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися