На Харківщині шукають професійних батьків: подробиці

У Харківській області створюють патронатні сім'ї

Жителям Харківської області пропонують стати патронатними вихователями. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Пісочинської селищної ради. 

Сімейний патронат над дитиною передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Одночасно працівники соціального Центру підтримують таку сім’ю фаховими порадами, а держава - матеріально.

У патронатну сім'ю можуть бути влаштовані наступні категорії дітей: 

  • діти, яких залишили в пологовому будинку;

  • залишені чи підкинуті діти;

  • безпритульні діти

  • якщо в рідній сім’ї для дітей існує загроза життю та здоров’ю;

  • діти, з якими жорстоко поводилися;

  • якщо батьки дітей померли чи зникли;

  • діти із зони АТО;

  • будь-який інший випадок, коли батьки з якихось причин не можуть доглядати за своїми дітьми.

У патронатну сім’ю можуть потрапити діти від народження і до 18 років. Однак з 14 років дитина повинна сама дати згоду на проживання у патронатній сім'ї. Рідних братів і сестер влаштовують тільки в одну патронатну сім’ю.

Максимальний термін перебування дітей у патронатній сім’ї - три місяці, однак інколи цей термін можуть продовжити до 6 місяців. 

Патронатний вихователь — це людина, яка професійно здійснює догляд, виховання та розвиток дитини, яка влаштована в її сім’ю. Вихователями можуть бути жінки віком від 35 до 60 років, та чоловіки віком від 35 до 65 років, офіційно безробітні. Також патронатна сім'я повинна мати житло та пройти відповідне навчання. 

За послуги з догляду та виховання дитини патронатний вихователь отримує заробітну плату в розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (з 1 січня – 13 420 грн).

“Якщо ви зараз шукаєте роботу, маєте досвід виховання дітей і бажаєте допомогти дітям, які потребують тимчасової підтримки, звертайтеся до Служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради. Адреса: сел. Пісочин, в'їзд Набережний, 10, к. 3. Телефон: (057) 742-55-05”, - звернулися до жителів громади у селищній раді. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про актуальні вакансії у Харкові та області




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися