На Харківщині взялися за укриття: справи розглядають у судах

У лютому 2022 року інспектор ДСНС України у Харківській області виявив, що зазначене протирадіаційне укриття не було забезпечене необхідним обладнанням

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Лозівської окружної прокуратури Харківської області до комунального підприємства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У позові йшлося про зобов’язання привести в належний технічний стан і готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту. 

Було встановлено, що на балансі одного з компідприємств, розташованих у м. Лозова, перебуває захисна споруда цивільного захисту, розрахована на укриття 120 осіб.

Укриття перевіряли раніше, і ще в лютому 2022 року інспектор ДСНС України у Харківській області виявив, що зазначене протирадіаційне укриття не було забезпечено необхідним майном, лікарськими засобами, медичними виробами, дизельною електростанцією, системами зв’язку та оповіщення тощо. Про виявлені порушення було складено відповідний припис, однак вони досі не усунуті.  

“Бездіяльність підприємства та, як наслідок, відсутність умов для перебування людей в укритті наражає людей на додаткову небезпеку у випадку загроз, зокрема — в умовах чинного на території України воєнного стану”, - повідомили у прокуратурі. 

У зв’язку з цим прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду, який задоволено. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Печенізькій громаді відбулася нарада з питання доступності до укриттів. Укриття зосереджені у закладах освіти, культури, охорони здоров’я та в житловому фонді. Голова селища розповів, що в більшості сіл таких укриттів немає, жителі користуються власними погребами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися