На Харківщині звернулися до фермерів: що сталося

На Харківщині визначають потреби фермерів у розмінуванні земель

До 18 червня 2023 року серед фермерів Харківської області проводиться опитування з метою визначення потреб фермерів у розмінуванні та відновленні сільськогосподарських земель до 300 га, що постраждали внаслідок військових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старосалтівської селищної військової адміністрації Чугуївського району Харківської області.

Опитування проводить Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Всесвітня продовольча програма (ВПП) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Щоб взяти участь в опитуванні фермери повинні бути зареєстровані в Державному аграрному реєстрі (ДАР) та перейти за посиланням, що надійде у повідомленні в особистий кабінет у ДАРІ або на електронну пошту, вказану при реєстрації в ДАРІ.

“Зацікавлені фермери повинні будуть зазначити скільки гектарів землі постраждали від вибухонебезпечних залишків, а також надати СРS-координати меж таких земельних ділянок. Вказана інформація буде перевірена з використанням супутникових знімків”, - розповіли в селищній адміністрації.

Водночас фермерам необхідно буде надати згоду на доступ ФАО та ВПП до даних, пов'язаних з їхньою сільськогосподарською діяльністю, які вже внесені у ДАР.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що будівельні магазини та компанії, які надають послуги з ремонтних робіт, можуть стати учасниками державної програми “єВідновлення”. Щоб долучитися до програми, необхідно подати заяву на порталі “Дія”.

Продавці яких товарів можуть долучитися до реалізації програми, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися