Що відбувається з водопостачанням в одному з районів Харкова

Станція, що забезпечує постачання води багатьом харків'янам, була повністю знеструмлена через ворожі обстріли

У Харкові відновили роботу насосної станції, яка забезпечує постачання води споживачам житлових масивів Рогань, Горизонт та Сонячний в Індустріальному районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”. 

Начальник управління артезіанського водопроводу та насосних станцій комплексу “Харківводопостачання”  Олександр Черняєв розповів, що на станції виконали всі технологічні процеси перезапуску обладнання та механізмів. Робота об'єкта відновлена у заданому штатному режимі.

Олександр Черняєв розповів, що після чергового обстрілу об'єктів критичної інфраструктури Харкова у лютому 2023 року на даній насосній станції виникла нештатна ситуація. Станція, що забезпечує постачання води багатьом харків'янам, була повністю знеструмлена, через що без води залишились усі висотні будинки, розташовані у вказаному районі. Водопостачання тимчасово забезпечили шляхом перерозподілу подачі води з сусідніх насосних станцій.

За словами представника комплексу, на станції встановлено сучасні генератори, що дозволить об'єкту за потреби працювати автономно і не припиняти надавати послуги навіть за відключення електропостачання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деяких громадах на Харківщині провели позачергові засідання комісії з ТЕБ та НС. В Олексіївській сільській раді та Лозівській районній військовій адміністрації розглядали питання забезпечення громадян якісною питною водою. 

Детальніше про проблеми з якістю питної води, які виникають у Харківській області, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися