Підготовка до опалювального сезону на Харківщині: які проблеми потребують розв'язання

У ХОВА обговорили першочергові завдання, щоб підготуватися до опалювального сезону

У вівторок, 13 червня, відбулося засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2023 - 2024 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Захід відбувся під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Михайла Харнама.

Під час зібрання учасники обговорили проблемні питання щодо функціонування господарських споруд у Лозівському районі, а саме стан насосних станцій, очисних споруд, водопровідних і каналізаційних мереж.

Михайло Харнам переконаний, що в умовах постійних ворожих обстрілів важливо передбачити усі можливі та неможливі ризики. Необхідно мати напоготові робочі генератори та паливо. Від якості тих підготовчих заходів, які потрібно вживати вже сьогодні, передусім залежить своєчасний запуск тепла та його підтримка на належному температурному рівні. Особливо, за його словами, це стосується об’єктів, де воно було пошкоджене.

Представники територіальних громад розповіли про хід робіт з організації водогонів та запуску опалення. Окремо обговорили проблеми з електропостачанням:

  • потужність теплових та електростанцій,

  • можливість забезпечення електроенергії генераторними установками. 

Також розглянули питання підготовки житлового фонду, заготовки протиожеледних сумішей та ремонт автомобільних доріг.

Також заступник начальника Харківської ОВА акцентував на організації роботи пунктів незламності - вони мають працювати цілодобово, повинні бути забезпечені  інтернетом та зв’язком. “Окрім того, всі стратегічно важливі для пересування Лозівським районом маршрути мають бути доступними за будь-якої погоди та ситуації. Працюємо задля миру і Перемоги”, – наголосив представник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що споживачі на Харківщині залишаться без газу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися