Що виявили проведені в Харкові перевірки

Зараз проводиться важка, але необхідна робота щодо приведення деяких укриттів у належний стан

Харківський міський голова Ігор Терехов в етері нацмарафону повідомив, що у Харкові 6% укриттів не відповідають вимогам, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Очільник міста розповів, що після ситуації із закритим укриттям у Києві в Харкові провели чергові перевірки укриттів та бомбосховищ. За його словами, у Харкові зараз функціонує 2600 укриттів, які обладнані. Після київської трагедії у Харкові перевірили всі бомбосховища за участі співробітників ДСНС на Національної поліції України. “Що стосується підготовки цих укриттів, хочу сказати, що 6% укриттів не відповідають тим вимогам, які є”, - повідомив очільник міста. 

Найбільше порушень виявили в укриттях, які облаштовані у промислових підприємствах та відомства. І, за словами очільника Харкова, зараз проводиться важка, але необхідна робота щодо приведення цих 6% у належний стан.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Печенізькій громаді відбулася нарада з питання доступності до укриттів. Питання стану укриттів і сховищ обговорили з фахівцями селищної ради, представниками ДСНС, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, керівниками закладів, установ, балансоутримувачами. Усі укриття в часи тривоги повинні бути відкриті та доступні для людей. Голова селища доручив відповідальним особам забезпечити наявність вказівників “Укриття”, “Вхід в укриття” з телефонами відповідальних осіб, закріпленими за конкретною адресою, та інформувати населення про їхнє місцерозташування. Укриття зосереджені у закладах освіти, культури, охорони здоров’я та в житловому фонді. Голова селища розповів, що в більшості сіл таких укриттів немає, жителі користуються власними погребами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися