У Харкові перевірили ВПО: подробиці

У приміщенні гуртожитку організували тимчасовий пункт щеплень

У Харкові провели захід для внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово мешкають у гуртожитку №2 Харківського державного професійно-педагогічного коледжу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Під час заходу внутрішньо переміщених осіб оглянув лікар-терапевт. Людям виміряли тиск, рівень глюкози та кисень в крові. Також ВПО надали консультації щодо подальшого лікування.

Також лікар-педіатр провів огляд дітей, що тимчасово проживають у гуртожитках, оцінив стан здоров’я та щеплювальний анамнез.

У приміщенні гуртожитку організували тимчасовий пункт щеплень, в якому мешканці, за бажанням, отримували щеплення проти COVID-19 – 6 осіб. Фахівці Центру відібрали матеріал для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19 – 26 осіб.

Також спеціалісти провели комунікаційні заходи щодо популяризації щеплень, зокрема вакцинації від небезпечних хвороб. Провели бесіди з профілактики неінфекційних захворювань  серцево-судинних хвороб, цукрового діабету тощо.

Під час візиту до ВПО приділили увагу пропаганді здорового способу життя, а саме питанням шкоди тютюнопаління, куріння електронних сигарет, алкоголізму, неправильного харчування та недостатньої фізичної активності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що отримати компенсацію за працевлаштування ВПО може також новостворений бізнес. Нові умови підтримав Кабінет міністрів України на засіданні. 

Про нові умови отримання компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб читайте детальніше за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися