Хто має платити за повірку лічильників у Харкові та області

Повірка деяких лічильників має виконуватися за рахунок тарифів на комунальні послуги

У Держпродспоживслужбі у Харківській області пояснили, хто має оплачувати повірку лічильників, повідомляють "Коментарі. Харків”. 

Відповідно до ч. 4 ст.і 17 Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність” періодична повірка, обслуговування та ремонт лічильників електроенергії та газу, які є власністю фізичних осіб, спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро- і газопостачання. Також компанії, що надають послуги з електро- і газопостачання відповідальні за своєчасне проведення повірки, обслуговування та ремонту приладів обліку електроенергії та газу. Періодична повірка таких лічильників проводиться за рахунок тарифів на електро- і газопостачання. 

Періодична повірка лічильників теплової енергії та води проводиться за рахунок плати за абонентське обслуговування. Така норма діє за умови підписання індивідуального договору або індивідуального договору з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем.

У разі укладення колективного договору про надання комунальних послуг, договору про надання комунальних послуг з колективним споживачем або прийняття рішення співвласниками про порядок обслуговування та заміну вузла комерційного обліку відповідно до законодавства періодична повірка лічильників тепла та води, результати вимірювань яких використовуються для здійснення комерційних розрахунків, виконується за рахунок співвласників багатоквартирного будинку.

Повірка та ремонт лічильників тепла та води, що забезпечують індивідуальний облік споживання у квартирах, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено договором.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про нові умови повірки лічильників




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися