У Харкові перевірили рівень випромінювання станцій мобільних операторів: результати

У Харкові провели моніторингові дослідження електромагнітних полів

Кількість і різноманітність джерел електромагнітного випромінювання в останні роки зростає. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”. 

У містах джерелами електромагнітного забруднення є радіотехнічні об’єкти, у тому числі базові станції операторів мобільного зв’язку. 

Державна установа “Харківський ОЦКПХ МОЗ” провела моніторингові дослідження електромагнітних полів та інших фізичних факторів. За результатами перевірок за поточний період 2023 року, максимальні значення щільності потоку енергії в контрольних точках на території житлової забудови у м. Харкові не  перевищують 7,3 мкВт/кв.см при  гранично допустимому рівні, який згідно з наказом МОЗ України від 30.11.2020 № 2760, становить 100 мкВт/кв.см.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області спеціалісти ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” щодня перевіряють рівень радіації. За результатами моніторингових досліджень протягом дня 17 червня рівні зовнішнього гамма-випромінювання не перевищували значень природного радіаційного фону, характерного для території Харківської області (0,3 мкЗв/год), й складали у м. Харків 0,10-0,13 мкЗв/год та Харківській області 0,10-0,15 мкЗв/год.

“Фахівці ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” продовжують здійснювати моніторинг гамма-випромінювання щоденно тричі на добу”, - розповіли у держустанові.

Дізнатися результати перевірок стану повітря у Харківській області після ворожих обстрілів аміакопроводу Тольятті – Одеса можна за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися