Що буде з водоймою на Харківщині, яку незаконно використовував підприємець

Площа земельної ділянки, яка залишалася у користуванні підприємця становить 24 га

Вимоги Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області щодо повернення земельної ділянки водного фонду державі підтримав суд апеляційної інстанції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Окружна прокуратура встановила, що підприємець, який займався рибогосподарською діяльністю на ставку, використовував земельну ділянку водного фонду після закінчення строку договору оренди землі, не маючи на це правових підстав. Площа земельної ділянки, яка залишалася у користуванні підприємця становить 24 га.

У прокуратурі пояснили, що підприємець без укладення додаткової угоди сплачував за користування землею суму, зазначену в договорі оренди 2005 року, строк дії якого закінчився.

Окружна прокуратура подала відповідну позовну заяву до Господарського суду Харківської області, яку було яку задоволено. Відповідач оскаржив це рішення в апеляційному порядку.

“Постановою Східного апеляційного господарського суду рішення суду першої інстанції залишено в силі. Земельну ділянку повернуто органу місцевого самоврядування за актом приймання-передачі”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова у суді домоглася стягнення з ТОВ понад 1,8 млн грн безпідставно збережених коштів. Було встановлено, що на території Індустріального району в Харкові по вул. Северина Потоцького знаходиться ангар-гараж, право власності на нього зареєстровано за товариством з обмеженою відповідальністю. Детальніше про справу читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися