Жителям Харкова та області розповіли, яку техніку потрібно зареєструвати

Техніку реєструють за три дні

На період дії воєнного чи надзвичайного стану  реєстрація сільськогосподарської техніки здійснюється за спрощеною процедурою. Відповідні норми прописані в пункті 15.1 Постанови Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 № 694 “Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

Реєстрація за спрощеною процедурою є тимчасовою і виконується державними інспекторами Держпродспоживслужби за місцем подання заяви власником машини (без урахування місцезнаходження юридичної особи або місця проживання (перебування) фізичної особи) протягом трьох робочих днів.

Також скорочено перелік документів для реєстрації машин до мінімально необхідного, а саме:

  • заява власника;

  • копія документа, що підтверджує право власності;

  • документ, що посвідчує особу представника власника машини та його повноваження (у разі потреби);

  • копія документа, що посвідчує особу власника машини.

У разі втрати свідоцтва про реєстрацію, талона тимчасового обліку машини, номерного знака, посвідчення машиніста-тракториста потрібно звертатися до територіального органа Держпродспоживслужби за місцем реєстрації фізичної/юридичної особи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області продовжують забезпечувати громадян якісними публічними послугами. Детальніше про відновлення надання адмінпослуг читайте за посиланням.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися