На Харківщині почали призначати компенсації за пошкоджене житло

Фіксація руйнувань у Харківській області триває

Першим жителям Харківської області призначили виплати за програмою “єВідновлення”.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області розповів, що комісії вже ухвалили рішення про надання 108 компенсацій на 6 млн 589 тис. грн. 

Кошти на ремонт житла, яке було пошкоджене через військову агресію РФ, вже отримують жителі Ізюмського, Красноградського, Куп'янського, Лозівського, Харківського, Чугуївського районів.

За словами Олега Синєгубова, фіксація руйнувань триває. Зараз до Реєстру пошкодженого або зруйнованого майна надійшли 8411 заяв. Всього керівництву громад через застосунок “Дія” та ЦНАПи жителі області надали 99758 повідомлень про руйнування свого майна.

“Працюємо далі. Маємо прискорювати роботу комісій, щоб жителі Харківщини якомога швидше отримали кошти на відновлення житла”, - розповів Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'яни почали отримувати інформацію про ритуальні послуги зі знижкою або позачергово до певної дати, особливо при похованні військовослужбовців. У КП “Ритуал” розповіли, що не мають до цього ніякого стосунку. Пропонуючи знижки та інші бонуси, приватні компанії намагаються таким чином заманити до себе клієнтів. На підприємстві наголосили, що єдиним підприємством, на балансі якого знаходяться Харківський крематорій, 17 міських кладовищ, 15 ритуальних бюро та салонів, є КП “Ритуал”. Всі інші ритуальні компанії, у тому числі з назвою “Ритуал”, виступають посередниками. І, пропонуючи знижки на якісь одні ритуальні послуги, можуть завищувати ціни на інші.




Джерело: https://t.me/synegubov/6563
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися