На Харківщині посилять допомогу жителям громад та ВПО: подробиці

У Харківській області зареєстровано понад 500 тис. внутрішньо переміщених осіб

Заступник начальника ХОВА Євген Іванов зустрівся з представниками міжнародних гуманітарних організацій та обговорив шляхи посилення допомоги внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

На зустрічі обговорили підготовку тимчасових місць проживання ВПО до наступного осінньо-зимового періоду. Також обговорили необхідність забезпечення громад Харківщини генераторами та будівельними матеріалами для місцевого населення. 

Також у полі зору учасників зустрічі була реалізація нового пілотного проєкту. У межах проєкту планується визначити 2-3 громади для посиленої роботи МОМ та інших благодійних організацій. Суть проєкту – комплексний підхід у реінтеграції внутрішньо переміщених осіб, допомога у відбудові та розмінуванні. 

Керівник діяльності MOM у Східному регіоні України Йоханнес Фромхольт повідомив, що проєкт планують запустити для більш ефективної допомоги місцевому населенню. “Харківщина у нас в пріоритеті, адже в регіоні велика кількість внутрішньо переміщених осіб – понад 500 тисяч. Тому продовжуватимемо спільними зусиллями допомагати населенню та готові "підключатися" до вже наявних програм обласної адміністрації”, - наголосив Йоханнес Фромхольт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області проводиться підготовка до майбутнього опалювального сезону та виконуються відновлювальні роботи. Відбулося засідання обласного штабу щодо підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2023/2024 років.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися