Фермерам на Харківщині восени нададуть допомогу: як подати заявку

Заявку на допомогу потрібно подати до 20 липня

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) реалізує програму підтримки малих фермерів під час осінньої посівної кампанії 2023 року. Фінансову підтримку програми надають Уряди Японії та Норвегії.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп'янської міської ради. 

Заявки на участь у програмі подаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 20 липня 2023 року.

Програму реалізують у дев'яти областях, які найбільше постраждали від бойових дій - у Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

Відповідно до умов програми, кожному відібраному фермеру нададуть 2 тонни насіння озимих культур, яких достатньо для засіву 10 га землі. Заявники можуть обрати одну з двох озимих культур: пшеницю або ячмінь.

До участі в програмі допускаються лише фізичні особи-підприємці та фізичні особи, які здійснюють свою діяльність у визначених областях та володіють або орендують сільськогосподарські угіддя площею від 5 до 100 га.

“Будь ласка, зверніть увагу, що участь у цій програмі залежить від своєчасного фінансування з боку партнерів та доступності насіння від місцевих постачальників. Подання заявки за цією програмою не гарантує, що допомога буде надана”, - уточнили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що внутрішньо переміщені особи та волонтери, які перебувають на території Харківської області, можуть отримати безоплатну правову допомогу від Громадської організації “Чугуївська правозахисна група”.

Як отримати допомогу, читайте за посиланням




Покуль Олександр Серг ФОП

13 липня 2023, 12:31

Хочу зарегистрироваться на озимую Пшеницу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися