В одному з районів Харкова жителям виплатять 135 тис. грн грошової допомоги

З 1 по 5 липня управління зареєструвало 155 заяв від власників житла, які розмістили ВПО

В Основ'янському районі фахівці Управління соціального захисту населення за перше півріччя 2023 року зареєстрували 867 заяв на отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Реєстри на виплату компенсації передали до Департаменту соціальної політики на загальну суму понад 1,1 млн грн.

З 1 по 5 липня управління зареєструвало 155 заяв від власників житла, які надали прихисток 291 ВПО, на отримання компенсації за травень поточного року. Грошову допомогу призначили на загальну суму 135 тис. грн.

“Отримати детальну інформацію щодо процедури оформлення компенсації та попередньо записатися на прийом власники житлових приміщень, розташованих в Основ’янському районі, можуть за тел.: (057) 725-31-91, 725-31-93”, - пояснили у Харківській міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін прийняв постанову, яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО. У Міністерстві соціальної політики пояснили, що для всіх ВПО, які зараз отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року буде автоматично продовжено виплату допомоги ще на 6 місяців - до кінця січня 2024 року. Кабмін визначив перелік громадян, які з 1 вересня втратять право на отримання грошової допомоги. До переліку таких громадян внесли тих, хто понад 30 днів безпідставно перебував за кордоном, чи повернувся до раніше покинутого житла. 

Деталі про нововведення у виплатах грошової допомоги ВПО читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися