Жителів Харкова та області попередили про небезпечний товар: що виявили

При виявленні вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутись до Держпродспоживслужби

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області отримало інформаційне повідомлення щодо виявлення несанкціонованого новітнього харчового інгредієнта холіну альфосцерат (α-GPC) у харчових добавках. Повідомлення надійшло від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 07 липня 2023 року № 2023.4579. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області. 

Виробник харчових добавок - Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin, Poland, отримувач - ТОВ “СПОРТЕР”, вул. Каховська 64, м. Київ, 02002. Партія: NAPALM Pre-contest pumped 350 g Dragon Fruit, 108 кг.

“При виявленні вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутись до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області на території яких зареєстрована потужність, або безпосередньо до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області”, - наголосили у Держпродспоживслужбі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у повідомленні системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах від 30 червня 2023 року № 2023.3843-fup8 йдеться про виявлення новітнього харчового інгредієнта L-альфа-гліцерилфосфорилхолін (альфа-GPC) у харчовій добавці. Добавку експортували з Польщі до України.

Новітній харчовий продукт чи інгредієнт – харчовий продукт, чи інгредієнт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів або інгредієнтів, що присутні на ринку, який повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися