Хто в Харкові може отримати компенсацію за проживання ВПО

Компенсацію за розміщення ВПО виплачують, якщо немає заборгованості за ЖКП

У червні до Центру надання адміністративних послуг міста Харкова та його територіальних підрозділів надійшло 126 повідомлень про безплатне розміщення ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Районні управління соціального захисту з 1 по 5 липня внесли до реєстру осіб, що розмістили ВПО та подали заяву про отримання компенсації, 1,6 тис. заяв від власників, які прихистили 3,5 тис. ВПО.

У Харківській міській раді нагадали, хто може отримати виплати за розміщення ВПО. Отримати компенсацію можуть власники житла, які безплатно розмістили ВПО (крім членів своєї сім’ї). Компенсацію можна отримати, якщо немає заборгованості за житлово-комунальні послуги.

“Для отримання компенсації необхідно спочатку подати повідомлення з усіма необхідними документами, а потім, з 1 по 5 число місяця, наступного за звітним, звернутися з заявою та документами. З детальною інструкцією можна ознайомитися за посиланням”, - розповіли у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін ухвалив постанову, яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО. У Міністерстві соціальної політики пояснили, що для всіх ВПО, які зараз отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року буде автоматично продовжено виплату допомоги ще на 6 місяців - до кінця січня 2024 року.

При цьому частина ВПО може втратити грошову допомогу після перевірки матеріального стану. Детальніше, кому скасують нарахування грошової допомоги на проживання, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися