Як на Харківщині облаштовують пункти для ВПО (ФОТО)

Угорська екуменічна служба надала Лозівській громаді техніку та харчові продукти

У Харківській області продовжується робота з облаштування пунктів компактного проживання вимушених переселенців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

Допомогу громаді в облаштуванні пунктів надає Угорська екуменічна служба. Взимку для пунктів направили побутову техніку та засоби обігріву. Щоб оцінити потреби та спланувати подальшу підтримку, Лозову відвідав менеджер угорської програми Мартон Фурай та її представники Віктор Кірік і Віталій Дарчич.

Гості оглянули місця тимчасово розміщення ВПО, що розташовані в освітніх закладах. Тимчасове житло обладнали холодильниками, мікрохвильовками, пилососами, генераторами та буржуйками. Техніку в січні передали угорські партнери.

Зараз ситуація стабільна - у Лозівській громаді зареєстровані понад 13 тисяч переселенців. Люди переважно знайшли інше житло та залишили тимчасові пункти розміщення. Водночас громада готова допомогти усім, хто звертатиметься надалі.

Керівник угорського проєкту Мартон Фурай високо оцінив підготовку пунктів у Лозовій та раціональне використання наданої допомоги. 

Окрім побутової техніки та засобів обігріву Угорська екуменічна служба допомагала також харчовими продуктами, предметами особистої гігієни, апаратами штучної вентиляції легень та пелетами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін змінив умови нарахування та отримання грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Детальніше про нові умови отримання грошової допомоги читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися