Що відбувається у підвалах багатоквартирних будинків у Харкові (ФОТО)

У Харкові закуплять лавки для укриттів

У Харкові тривають роботи з облаштування укриттів у підвалах багатоквартирних будинків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У Холодногірському районі робітники ремонтують входи до підвальних приміщень, встановлюють лавки, відновлюють цоколі тощо.

У Слобідському районі ремонтують входи у підвали житлових будинків. Найпростіші укриття приводять до ладу та встановлюють там лави. Крім того, тривають роботи з ремонту покрівель будинків та внутрішньоквартальних доріг.

У Салтівському районі продовжують облаштовувати найпростіші укриття в підвалах житлових будинків.

А на сайті “Prozorro” розміщена інформація про закупівлю Департаментом житлово-комунального господарства Харківської міськради відкидних лавок для облаштування споруд цивільного захисту (найпростіших укриттів) у багатоквартирних житлових будинках. Йдеться про придбання 13 000 лавок на загальну суму 13 млн грн. Вартість однієї лавки - 1000 грн.

У Харківському антикорупційному центрі зазначили, що від початку повномасштабної війни і до червня 2023 року міська рада майже не займалася облаштуванням сховищ. За перші шість місяців цього року з міського бюджету на ремонт укриттів не було витрачено жодної копійки. Зараз ситуація змінюється. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Богодухівській громаді провели обстеження укриття в будівлі КЗ “Богодухівська  спеціальна школа” з метою визначити придатність та можливість використання наявної захисної споруди для укриття учнів та персоналу і безпечного перебування в ній.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися