Що відбувається на пляжі в Харківській області, де дозволено відпочивати

Під час перевірки виявили певні недоліки, спеціалісти визначили терміни їх усунення

У Харківській області перевірили Зміївській міський пляж, який у 2023 році було віднесено до переліку місць масового відпочинку людей на території Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради. 

Наприкінці минулого місяця співробітники ГУ ДСНС у Харківській області провели перевірку визначених місць на предмет дотримання усіх визначених вимог цивільного захисту населення під час перебування на водоймах. Було виявлено певні недоліки та визначені терміни їх усунення. 

На позачерговій сесії Зміївської міської ради з міського бюджету було виділено кошти на облаштування безпечної зони відпочинку, з дотриманням усім вимог ДСНС України, а саме:

  • позначити межу купання на акваторії буями,

  • обладнати рятувальні пости та розмістити необхідні рятувальні засоби, 

  • визначити стан води на відповідність вимогам чинних санітарних норм тощо.

“Також інформуємо, що перевірка стану води вже відбувалася. Вона відповідає вимогам чинних санітарних норм. Проведення робіт, спрямованих на запобігання травматизму та нещасних випадків з людьми у місцях масового відпочинку людей Зміївської громади будуть тривати й надалі”, - пояснили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харківщини попередили про небезпеку, яка може загрожувати на пляжах та у водоймах. У воді та піску відпочивальників можуть чекати: грибок та лишаї; гельмінти; збудники бактеріальних та вірусних кишкових інфекцій (сальмонельозу, ентеритів та  гастроентеритів, дизентерії, холери  ротавірусу), вірусного гепатиту А, лептоспірозу, лямбліозу та інші. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися