На Харківщині завтра реєструватимуть на грошову допомогу

Кандидатів на грошову допомогу ретельно перевірятимуть

У Куп’янській міській територіальній громаді завтра, 28 липня, проводитиметься реєстрація заявників на отримання багатоцільової грошової допомоги для найбільш вразливих категорій населення, повідомляють "Коментарі. Харків". Грошову допомогу надаватимуть в рамках проєкту "Багатосекторальне реагування", що фінансується міжнародною гуманітарною організацією Polish Humanitarian Action (PAH).

Реєструватимуть на допомогу за адресою: смт Шевченкове, вул. Центральна, 67, приміщення ДНЗ "Калинка”.

Час реєстрації: з 09.00 по 16.00 (допомога з доїздом до місця реєстрації буде організована владою Куп’янської міською територіальної громади).

Зареєструватися на допомогу можуть наступні категорії громадян: 

  • ті, хто не отримував подібну гуманітарну допомогу протягом останніх трьох місяців (травень-червень-липень 2023 року) та/або не зареєстрований у програмах багатоцільових грантів від інших гуманітарних організацій,

  • має критерії вразливості - ВПО та місцеві мешканці, чиє житло було зруйноване (після 24.02.2022) внаслідок бойових дій та відносяться хоча б до однієї з наступних категорій особа похилого віку (50+); особа з інвалідністю (1-2 група).

Щоб зареєструватися, при собі обов’язково мати оригінали документів, що посвідчують особу, та ІПН для себе та всіх членів домогосподарства, а також довідку ВПО або документи, що підтверджують пошкодження житла внаслідок бойових дій та довідку про інвалідність (за наявності). Одна особа може зареєструвати до 4 членів свого домогосподарства (наприклад, чоловік+дружина, батьки + неповнолітні діти).

“Однак той факт, що особа відповідає одному із зазначених критеріїв, не гарантує отримання допомоги. Оскільки ресурси ПГА обмежені, допомогу отримають лише ті, хто її гостро потребує.Оцінка базуватиметься на аналізі фінансового становища заявника, нагальних потреб і здатності їх задовольнити найближчим часом. Перевага надаватиметься тим, хто зараз не в змозі задовольнити базові потреби”, уточнили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ще в одній громаді на Харківщині реєструють на міжнародну грошову допомогу




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися